Jo, EspartaKa

Ho he parlat amb la gent del pis i, finalment, tots i totes ens hem decidit a escriure aquest blog. Els meus companys diuen que hem de contar la nostra història.

Sóc una rata. Els humans diuen que sóc un "animal de laboratori". Classifiquen a la resta d’animals com a coses, amb adjectius que ens defineixen per la nostra utilitat per a ells. I totes són dolentes per a nosaltres, els animals que no hem nascut humans.

Al laboratori ens volen pel mateix que volen una proveta. Som un instrument d’investigació. I ens inoculen tota mena de productes, ens donen descàrregues elèctriques, ens fan emmalaltir i arribar a la psicosi, ens fan patir. Ens torturen i maten per a provar barres de llavis o productes de neteja. No importa que les provetes no puguen sentir i nosaltres si. Ens tracten igual.

Els humans també utilitzen les rates de laboratori per a altres coses. Jo, per exemple, vaig ser comprada al mercat d’esclaus per a que em mengés una serp esclava que, tancada a la seua pressó-vitrina de la mida d’una caixa, menja quan els seus "amos" ho decideixen. Jo sóc tranquil·la i pacífica; m’hauria capturat ràpidament, i la preuada "propietat dels humans", mostrada amb orgull a les visites, no hauria patit perill.

Però la serp es va morir abans de menjar-me. Segurament de pena, somiant, dins de la pressó-vitrina, amb un ample territori, ple de pedres sota les que passar la nit i on prendre la calor del gran sol, no d’una trista llum artificial. Somiant ser lliure com les rates que li permetrien sobreviure, i amb les que lluitaria per la vida en igualtat de condicions.

Ella morí mentre jo esperava, a la tenda distribuïdora d’esclaus no humans, dins d’una gàbia on no em podia moure. El traficant d’esclaus no estava molt content que jo estigués a la tenda, no era bo pel negoci. Quan ja tenia decidit donar-me com a "pèrdua" (matar-me i llançar-me a les escombraries) es trobà un humà i una humana amb els que ha començat la resta de la meua vida.

dimarts, 1 de setembre de 2009

Què no, què Hitler no era vegetarià

Acabe de comprar el diari Público i llig, en la carátula del DVD sobre la II Guerra Mundial que va amb l'edició de hui, el mite de sempre. La humana ha escrit una carta, a vore si la hi publiquen:

“En la carátula del DVD “La II Guerra Mundial – High Hitler” se indica que Adolf Hitler era “un vegetariano hipocondríaco”. Hipocondríaco sí, pero no vegetariano, esto es algo que está contrastado historiográficamente. Hitler era un apasionado del caviar y las salchichas, su plato favorito era el Leberknöld (albóndigas de hígado, típico de la cocina austríaca). Además, cuando el Partido Nazi llegó al poder se prohibieron todas las sociedades vegetarianas, por promover un estilo de vida ético y por su simpatía con el pacifismo.

Goebbels, ministro de propaganda, fue el encargado de difundir el falso mito de un líder de hierro, entregado únicamente a Alemania y alejado de excesos y pasiones: no fumaba, no bebía, no comía carne, no tenía relaciones sexuales. En definitiva, un engaño.

Les remito a la lectura de: Patterson, Charles, ¿Por qué maltratamos tanto a los animales? Un modelo para la masacre de personas en los campos de exterminio nazis, Ed. Milenio, 2008, traducción en castellano de Ethernal Treblinka donde se analizan las conexiones entre la masacre de animales y la de seres humanos durante el holocausto nazi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Una miqueta de relax