Jo, EspartaKa

Ho he parlat amb la gent del pis i, finalment, tots i totes ens hem decidit a escriure aquest blog. Els meus companys diuen que hem de contar la nostra història.

Sóc una rata. Els humans diuen que sóc un "animal de laboratori". Classifiquen a la resta d’animals com a coses, amb adjectius que ens defineixen per la nostra utilitat per a ells. I totes són dolentes per a nosaltres, els animals que no hem nascut humans.

Al laboratori ens volen pel mateix que volen una proveta. Som un instrument d’investigació. I ens inoculen tota mena de productes, ens donen descàrregues elèctriques, ens fan emmalaltir i arribar a la psicosi, ens fan patir. Ens torturen i maten per a provar barres de llavis o productes de neteja. No importa que les provetes no puguen sentir i nosaltres si. Ens tracten igual.

Els humans també utilitzen les rates de laboratori per a altres coses. Jo, per exemple, vaig ser comprada al mercat d’esclaus per a que em mengés una serp esclava que, tancada a la seua pressó-vitrina de la mida d’una caixa, menja quan els seus "amos" ho decideixen. Jo sóc tranquil·la i pacífica; m’hauria capturat ràpidament, i la preuada "propietat dels humans", mostrada amb orgull a les visites, no hauria patit perill.

Però la serp es va morir abans de menjar-me. Segurament de pena, somiant, dins de la pressó-vitrina, amb un ample territori, ple de pedres sota les que passar la nit i on prendre la calor del gran sol, no d’una trista llum artificial. Somiant ser lliure com les rates que li permetrien sobreviure, i amb les que lluitaria per la vida en igualtat de condicions.

Ella morí mentre jo esperava, a la tenda distribuïdora d’esclaus no humans, dins d’una gàbia on no em podia moure. El traficant d’esclaus no estava molt content que jo estigués a la tenda, no era bo pel negoci. Quan ja tenia decidit donar-me com a "pèrdua" (matar-me i llançar-me a les escombraries) es trobà un humà i una humana amb els que ha començat la resta de la meua vida.

dimecres, 27 de maig de 2009

En recuerdo de Regina. Porque su muerte Sí importa

El 30 de mayo de 2008, una o varias personas entraron en las instalaciones de la Protectora Ribercan en Carcaixent, se llevaron a 3 perros que, más tarde, aparecieron (en mal estado, traumatizados pero vivos).

Regina no tuvo tanta suerte. Alguien se divirtió mucho con ella. Le ataron sus patas con alambres, abusaron sexualmente de ella, le introdujeron fruta en el ano y, finalmente, la golpearon en la cabeza hasta matarla. Falleció en un charco de sangre. Indefensa, aterrorizada y sola.

Su historia es frecuente: Regina llegó a la Protectora tras permanecer atada un largo periodo de su vida; después de unos años, ya no la querían (¿la quisieron realmente alguna vez?). Su experiencia con el ser humano le había hecho desconfiar de él. Sin embargo, la paciencia y el cariño de las personas voluntarias de la protectora consiguieron que Regina conociera lo que era sentirse querida y respetada.

Ésta era ella:


He preferido colgar su foto tal y como era, no en el estado en el que quedó su cuerpo después de ser torturada.

Este sábado tendrá lugar una concentración en su memoria porque, un año después, nada ha cambiado. Porque los animales, para el animal humano en general, valemos tanto como el beneficio que nos puedan sacar y, por tanto, nuestro sufrimiento es invisible. Para esta humilde rata, muy cansada de tanta brutalidad, silencio e impunidad, la violencia es violencia siempre, no importa quién sea la víctima.

Porque no hay derecho:

Concentración 30/05/09 (Sábado) - 12 h.
Plaza del Ayuntamiento, Valencia.Más información:

http://www.protectoradecarcaixent.com

Lo peor, por Rosa Montero:

http://www.elpais.com/articulo/ultima/peor/elpepiult/20080610elpepiult_1/Tes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Una miqueta de relax